Handige links

Op deze pagina vind je een aantal links die interessant zijn om te bekijken als je zwanger bent, of een zwangerschapswens hebt.

 Maasstad Ziekenhuis

De Verloskunde polikliniek van het Maasstad Ziekenhuis is bedoeld voor aanstaande ouders uit de regio Rotterdam en omgeving die willen bevallen in een rustige, veilige omgeving waarbij medische zekerheid, deskundigheid en betrokkenheid door professionals geboden wordt.

Ikazia Ziekenhuis

Uw kind verdient de beste start. In het Moeder en Kind Centrum willen wij u en uw gezin de beste zorg geven, op welke afdeling u ook verblijft.

De specialismen kindergeneeskunde/ neonatologie en gynaecologie/ verloskunde werken intensief samen.

 Geboortehuis Maas

Je bent in verwachting en gaat straks bevallen. Je beslist zelf waar je dat gaat doen. Kies je voor een eigen, huiselijke omgeving en ga je voor een thuisbevalling? Of spreekt het je meer aan om poliklinisch te bevallen? Dan kan dat in alle rust in Geboortehuis Maas.

 Trimbos Instituut

Het Trimbos-instituut wil de geestelijke gezondheid verbeteren door het delen van kennis. Wij leveren maatschappelijke en economische meerwaarde vanuit kennis over geestelijke gezondheid en het (voorkomen van) gebruik van tabak, alcohol en drugs teneinde de kwaliteit van leven te bevorderen.

Folder Zwanger

In de folder Zwanger vind je informatie en adviezen van verloskundigen en gynaecologen. Bijvoorbeeld over de controles tijdens de zwangerschap en wat je dan kunt bespreken met je verloskundige of gynaecoloog. Je krijgt ook informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap. Deze folder is ook in het Engels (Pregnant!) beschikbaar.

veiligthuis.nl

Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Deze website is er om je te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.

 Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie en maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss b.v. Moeders voor Moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

 Bijwerkingencentrum Lareb

 Hier vindt u informatie over geneesmiddelen tijdens zwangerschap en tijdens borstvoeding afgestemd op u als zwangere of jonge moeder. Er is informatie per (veel voorkomende) aandoening. Daarnaast vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.