Handige links

Hier vind je een aantal handige links die interessant zijn om te bekijken als je zwanger bent, of een zwangerschapswens hebt.

 Maasstad Ziekenhuis

De Verloskunde polikliniek van het Maasstad Ziekenhuis is bedoeld voor aanstaande ouders uit de regio Rotterdam en omgeving die willen bevallen in een rustige, veilige omgeving waarbij medische zekerheid, deskundigheid en betrokkenheid door professionals geboden wordt.

 Bijwerkingencentrum Lareb

Hier vindt u informatie over geneesmiddelen tijdens zwangerschap en tijdens borstvoeding afgestemd op u als zwangere of jonge moeder. Er is informatie per (veel voorkomende) aandoening. Daarnaast vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

 Trimbos Instituut

Het Trimbos-instituut wil de geestelijke gezondheid verbeteren door het delen van kennis. Wij leveren maatschappelijke en economische meerwaarde vanuit kennis over geestelijke gezondheid en het (voorkomen van) gebruik van tabak, alcohol en drugs teneinde de kwaliteit van leven te bevorderen.

Ikazia Ziekenhuis

Uw kind verdient de beste start. In het Moeder en Kind Centrum willen wij u en uw gezin de beste zorg geven, op welke afdeling u ook verblijft.

De specialismen kindergeneeskunde/ neonatologie en gynaecologie/ verloskunde werken intensief samen.

Folder Zwanger

In de folder Zwanger vind je informatie en adviezen van verloskundigen en gynaecologen. Bijvoorbeeld over de controles tijdens de zwangerschap en wat je dan kunt bespreken met je verloskundige of gynaecoloog. Je krijgt ook informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap. Deze folder is ook in het Engels (Pregnant!) beschikbaar.

Apps

Wil je meer informatie ontvangen op de momenten dat het passend is bij jou situatie? Zonder dat je zelf op zoek moet?

Vraag je zorgverlener voor een uitnodiging voor de Apps die door het VSV gebruikt worden.

Klik op de knop om naar de pagina te gaan die hier meer uitleg over geeft.

 Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie en maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss b.v. Moeders voor Moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

veiligthuis.nl

Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Deze website is er om je te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.