Apps

Als zorgverleners in het VSV Rotterdam-Zuid bevelen we het gebruik van de volgende apps van harte bij je aan.

Je zorgverlener kan je per mail een uitnodiging sturen voor het gebruik van 1 of meerdere apps. Bij het accepteren van deze uitnodiging kan jij je eigen profiel aanmaken en krijg je informatie die afgestemd is op jouw behoefte en situatie. Daarnaast kan je in de app ook een eigen dagboek, foto’s, herinneringen, afspraken of notities maken.

 

Kinderwens

Hebben jij en je partner een kinderwens? Dan is het van belang dat jij en je partner goed voorbereid zijn op een mogelijke zwangerschap en de rol als ouders. Door al vóór de bevruchting een gezond leven na te streven en te leren over de nieuwe rol als ouders kan je de kans op een zwangerschap en op een goede start voor je baby vergroten.

De gratis KinderWens App bevat naast medisch relevante informatie ook adviezen over leefstijl. Zo krijg jij als gebruiker informatie over gezonde voeding, beweging en een mentale balans. Deze informatie is afgestemd op het door jou ingevoerde profiel.

In deze app kan je onder andere je cyclus bijhouden en daardoor meer inzicht krijgen in je vruchtbare dagen.

 

ZwApp +

ZwApp+ is een gratis app die betrouwbare informatie geeft over jouw zwangerschap en kraamtijd. De informatie in ZwApp+ komt van verloskundigen, gynaecologen en kraamverzorgenden, die een samenwerking hebben met het VSV Rotterdam- Zuid.

Je ontvangt berichten met belangrijke informatie op het juiste moment van jouw zwangerschap. En je kan antwoorden op vragen opzoeken, bijvoorbeeld over kwaaltjes die je meemaakt.

Daarnaast kun je zelf in een digitaal dagboek bijhouden hoe je je voelt of wat je bloeddruk of gewicht is. Ook kun je aantekeningen en foto’s maken. En je kan in een geboorteplan opschrijven hoe je graag wilt bevallen. Dit dagboek kan je ook gebruiken bij je gesprek met de verloskundige of gynaecoloog.

Kijk voor meer informatie in de folder.

 

NaZorg

In het eerste jaar van een baby verandert er veel. Zo groeit je baby fysiek heel veel maar ook in de ontwikkeling van volledig afhankelijk zijn naar soms al een paar stapjes zelf kunnen zetten of enkele woordjes praten.

De gratis NaZorg app helpt ouders in dit eerste jaar met informatie over wat een baby in welke fase leert. Als jouw baby van deze gemiddelde lijn afwijkt dan kan je gericht informatie inwinnen bij het consultatiebureau (CJG) of bij de huisarts.

Naast informatie over de ontwikkeling in het eerste jaar van je baby wordt er ook informatie gegeven over het lichamelijke herstel van de moeder en het vinden van een mentale en sociale balans bij de ouders en andere gezinsleden na de geboorte van een baby.

 

NeoZorg

Als je baby na de geboorte zorg nodig heeft op de NICU, High Care of Medium Care afdeling in het ziekenhuis dan is dat een ingrijpende gebeurtenis voor jou als ouder maar ook voor andere familieleden en niet te vergeten voor je baby zelf.

In de gratis NeoZorg app kan je een profiel aanmaken zodat je op jouw afgestemde situatie informatie krijgt die is samengesteld door professionals die voor jou baby zorgen.

Naast medische informatie kan je ook een handig dagboek van de ontwikkeling van je baby bij te houden en ontvang je berichten en foto’s of video’s van je baby als je zelf niet bij je baby aanwezig bent.

NeoZorg past bij de ideeën van Family Integrated Care waarbij verantwoordelijkheid en betrokkenheid van ouders, gezamenlijke besluitvorming en hechting met je baby voorop staan.

Kinderwens

Apple Store (IOS)Apple Store (IOS)

NeoZorg

Apple Store (IOS)Apple Store (IOS)

Kinderwens

Play Store (Android)Google PlayStore (Android)

NeoZorg

Play Store (Android)Google PlayStore (Android)

ZwApp+

Apple Store (IOS)
Apple Store (IOS)

Nazorg

Apple Store (IOS)Apple Store (IOS)

ZwApp+

Play Store (Android)Google Play Store (Android)

Nazorg

Play Store (Android)Google PlayStore (Android)

Loss

Helaas zijn er elke dag baby’s die overlijden en om de ouders te ondersteunen die een kindje in de zwangerschap, tijdens of na de bevalling verliezen is een speciale app ontwikkeld, de LOSS app.

In deze gratis app staat informatie en artikelen, maar ook rouwondersteuning en oefeningen en mogelijkheden tot lotgenotencontact.

De app zal beheert worden door Steunpunt Nova. We zijn enorm dankbaar om deel te mogen uitmaken van zo’n groot geboortezorgproject.

Lees alles over de Loss app op de speciale website

 

Loss

Apple Store (IOS)

Loss

Play Store (Android)

Play Store (Android)